Mijn naam is Niels van Merendonk en dit jaar heb ik de eer om de functie van penningmeester te bekleden binnen het bestuur van Pecunia Causa. In mijn studie Economics and Business Economics zijn al een aantal vakken voorbij gekomen die betrekking hebben tot het beleggen, maar ik ben mij zelf vorig jaar in de coronatijd pas echt bezig gaan houden hiermee. Al snel kwam ik bij Pecunia terecht en heb ik vorig jaar vrijwel elke, helaas digitale, meeting bijgewoond. Ik kijk er ontzettend naar uit om dit jaar fysieke bijeenkomsten te organiseren en mij voor de vereniging een jaar lang als bestuur in te zetten. Als penningmeester handel ik alle inschrijvingen financieel af en geef ik elke meeting een portfolio overzicht. Hierbij laat ik zien hoe onze aandelen hebben gepresteerd en of dit beter of slechter is dan bijvoorbeeld de AEX in diezelfde periode. Door te analyseren waar wij steken hebben laten vallen en welke bedrijven het juist veel beter dan verwacht deden, leert iedereen veel over de wereld van beleggen. Zoveel mogelijk leren over beleggen is dan ook gelijk mijn doel voor dit jaar, zoals veel leden hebben die naar de meetings komen. Hopelijk zie ik jou daar ook binnenkort!