Rens Eggink is dit jaar de voorzitter van Pecunia Causa. Hij is 23 jaar, masterstudent Financial Economics aan de Radboud Universiteit en lid van Pecunia sinds 2018. Naast het leiden van de vereniging verzorgt hij de externe communicatie en zorgt hij ervoor dat alle bestuursleden vooruit kunnen met hun taken. 

Bij Pecunia kan iedereen terecht, van de beginnende tot de gevorderde belegger. Het uitgangspunt is het leren van beleggen onder het genot van een biertje. Wat Rens leuk vindt aan Pecunia is dat de leden allerlei verschillende studieachtergronden hebben en dat komt goed uit: als je de beurs echt goed wil begrijpen moet je van alle markten thuis zijn, en dat maakt Pecunia. Als je meer wilt weten over Pecunia of een bijeenkomst wilt bijwonen kan je hem altijd een berichtje sturen!

Jelle Huisman is dit jaar de secretaris van Pecunia Causa. Hij is 21 jaar, zit momenteel in zijn laatste jaar van de bachelor Economie en Bedrijfseconomie aan de Radboud Universiteit en is sinds 2018 lid van Pecunia. Als secretaris van de vereniging is hij verantwoordelijk voor alle algemene ledenzaken en schrijft hij de notulen van de bijeenkomsten. In zijn vrije tijd probeert hij zijn ambitie om een hele marathon te lopen waar te maken.

Wat Jelle het mooist vindt aan Pecunia is dat de discussies bij de pitches en het macro-economisch overzicht vaak veelzijdig zijn. Dit komt volgens hem doordat de vereniging open is voor iedereen en door de verschillende studieachtergronden die leden van Pecunia hebben. Bovendien weet de club als geheel meer dan dat mensen individueel zouden kunnen, waardoor investeringsbeslissingen beter kunnen worden genomen. Wat voor vragen je ook hebt over Pecunia, bij Jelle ben je aan het juiste adres!

Mark Brugman is dit jaar de penningmeester van Pecunia Causa. Naast zijn diensten als penningmeester is hij ook masterstudent Finance & Investments aan de Erasmus Universiteit. Wat Mark het mooist vind aan Pecunia Causa is dat de vereniging heel toegankelijk is. Iedereen kan zo binnenlopen bij een bijeenkomst en daar leren wat beleggen inhoudt en meepraten over de nieuwe ontwikkelingen in de markt. Mark houdt zich als penningmeester bezig met het kopen en verkopen van aandelen namens de vereniging en het bijhouden van de boekhouding. Mocht iemand een extra goede indruk op Mark willen maken, vertel dan dat je de afgelopen aflevering van Wie is de Mol? geweldig vond, Mark is hier groot fan van.

Categories:

Comments are closed