Vereniging

Pecunia Causa

Nijmeegse studenten beleggingsvereniging

Pecunia Causa is in september 2009 opgericht door een enthousiast clubje economen. Vanuit de organisatie van verschillende beleggingsactiviteiten bij de Economische Studenten Vereniging Nijmegen (ESV) is het verlangen ontstaan om nu eens mee te maken hoe het gaat ‘in het echt’. Hieruit is het initiatief tot oprichting van Pecunia Causa ontstaan.

Wat betekenen we voor jou?

Wij zijn de eerste studentenbeleggingsclub in Nijmegen en bieden laagdrempelige toegang tot de wereld van investeerders en financiële markten. Samen met je medestudenten heb je de mogelijkheid om te leren over en actief bezig te zijn met beleggen. Het is een mooie gelegenheid om de theorie van de colleges te combineren met de praktijk van de beleggingswereld. Pecunia Causa zal het platform zijn waarop je dit zult gaan doen. Omdat Pecunia Causa als beleggingsvereniging geen gelden mag beheren en/of winst mag uitkeren, is hiervoor beleggingsclub Iuno Moneta opgericht. Meer informatie over Iuno Moneta vind je onder het tabblad beleggingsclubs.

Wat kost me dit?

Wij vragen geen lidmaatschapsgeld, dus lid worden van Pecunia Causa is geheel gratis! Qua inleg voor het meedoen aan de beleggingsclub Iuno Moneta moet je denken aan ongeveer €100. Het precieze bedrag is afhankelijk van de waarde van onze portefeuille op het moment van instappen. Iuno Moneta komt ongeveer eens per maand op maandagavond bijeen. Aan deze bijeenkomsten zal natuurlijk ook altijd een borrel vastzitten!

Partners

Wij zijn altijd op zoek naar partners voor het organiseren van inhousedagen en lunchlezingen voor onze leden. Daarnaast is het mogelijk om als bedrijf via ons stages, internships en traineeships te promoten of een bedrijfsprofiel op onze website te plaatsen, in ruil voor een kleine sponsoring. Interesse? Neem contact op via info@pecuniacausa.nl