Wie Zijn Wij?

Pecunia Causa is een studentenbeleggersvereniging voor alle Nijmeegse studenten met een passie en interesse voor beleggen.

Wie Zijn Wij?

Wat Doen Wij?

Pecunia Causa organiseert meetings waarin wij onze passie voor beleggen delen en ons gezamenlijke portfolio met aandelen beheren.

Word Lid!

Pecunia Causa is altijd op zoek naar nieuwe leden met een passie of interesse voor beleggen. Kunnen wij jou binnenkort verwelkomen?

Pecunia Causa als Vereniging

Bij Pecunia Causa draait het vaak om beleggen, maar niet altijd! Zo organiseren we ook sociale activiteiten (ook met andere verenigingen), houden we van een biertje op zijn tijd en proberen we van elkaar te leren.

Pecunia Meeting

Pecunia Causa meeting

Bowlen met de ESV

Pecunia Causa en ESV bowling event.

Borrelen na afloop van de meeting

Pecunia Causa Borrel na Meeting

Leren van elkaar

Pitch bij Pecunia Causa over Airbus.

Hoe werkt het?

Hoe werkt Pecunia Causa en hoe kan ik lid worden?

Pecunia Causa beheert collectief met al haar leden de aandelenportfolio van Pecunia Causa. In dit portfolio zitten aandelen van verschillende markten en sectoren, vaak toegespitst om rendement te behalen op een relatief korte termijn. Pecunia Causa koopt deze aandelen door middel van lidmaadschapsgeld wat wordt verkregen door nieuwe leden. Leden betalen bij Pecunia Causa geen jaarlijks lidmaadschap, maar eenmalige instapkosten. Als lid krijg je stemrecht (meebeslissen over het portfolio), toegang tot activiteiten buiten de meetings om en andere extra's.

De instapprijs om lid te worden is afhankelijk van de waarde van ons portfolio. Gaat het slecht met de beurs, dan is de kans groter dat je als nieuw lid minder betaalt dan wanneer ons portfolio meer waard is, zie het als een 'Pecunia Causa ETF' die het portfolio van Pecunia Causa volgt.

Het uiteindelijke doel van Pecunia Causa is natuurlijk rendement op ons portfolio, dat komt immers onze leden ten goede. Als jij als lid namelijk besluit te stoppen bij Pecunia Causa, ontvang jij het op dat moment geldende uitstapbedrag (gelijk aan instapbedrag) terug. Kortom: als wij het als vereniging goed hebben gedaan en een positief rendement hebben behaald is de kans groot dat je meer geld terug krijgt dan het oorspronkelijke instapbedrag.

Lid worden? Stuur een bericht naar: penningmeester@pecuniacausa.nl

BEKIJK VEELGESTELDE VRAGEN