Pecunia Causa is in 2009 opgericht door een enthousiast clubje economen. Een paar leden van de Economische Studenten Vereniging Nijmegen (ESV) wilde ervaren hoe het beleggen nou ‘in het echt’ eraan toe gaat. 

Herken jij je hierin? Dan is het zeker eens leuk om langs te komen. Tijdens onze maandelijkse bijeenkomsten nemen we een duik in het laatste nieuws over de wereldeconomie, bekijken we de stand van ons eigen portfolio en luisteren we naar een of twee presentaties over een aan- of verkoop van een aandeel. De bijeenkomsten zijn laagdrempelig, maar er ontstaan vaak diepgaande discussies over het nieuws, of over verschillende bedrijven. Zo is het voor iedereen toegankelijk (ongeacht je studie), maar blijft het toch leerzaam!

Bij Pecunia Causa kan je dus echt leren beleggen, maar dat kost natuurlijk geld. Wij hanteren geen lidmaatschapsgeld, maar elk lid dient zich in te kopen. Je mag natuurlijk als niet-lid komen kijken, maar dan heb je geen stemrecht over welk aandeel we gaan (ver)kopen. Wanneer je stopt bij de vereniging, krijg je de waarde van jouw ingelegde geld gewoon weer terug.